Horesca Lieferink
Hoofdkantoor & vestiging Twello
Vestiging Zeist
Vestiging Raamsdonksveer

Nieuwsbericht

Statiegeld op blik per 01-04-2023

Vanaf 1 april 2023 is er een landelijk dekkend en consumentvriendelijk statiegeldsysteem operationeel voor alle metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder. De overheid heeft hiervoor het minimale statiegeldbedrag vastgesteld op € 0,15.

Het maatschappelijke doel van het statiegeldsysteem is om waardevol materiaal gescheiden in te zamelen, zodat het hergebruikt kan worden voor nieuwe blikjes of overige nuttige toepassing. Daarnaast vermindert de maatregel naar verwachting het aandeel blikjes in het zwerfafval aanzienlijk.

Een metalen drankverpakking is gedefinieerd als een verpakking, geschikt voor het verpakken van drank, waarvan een metaalsoort of een mengsel daarvan het hoofdbestanddeel vormt. Een drank is omschreven als een vloeistof bestemd voor menselijke consumptie en primair bedoeld om te worden gedronken.

Alle blikjes mogen bij de flessen in de afvalzakken/bags ingeleverd worden, echter uitsluitend de blikjes die voorzien zijn van het statiegeldblik logo worden vergoedt!

Meer informatie vindt u op de website van statiegeldnederland.nl en daar vindt u ook de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Bron: Statiegeldnederland 

Stappenplan

CONTACT

VOORDEELMAIL

Wilt u profiteren van onze voordeelacties? Meld u dan aan voor de voordeelmail van Horesca. U ontvangt dan alle aanbiedingen in uw mailbox. 

© 2020 Horesca Nederland. All rights reserved.