Horesca Lieferink
Hoofdkantoor & vestiging Twello
Vestiging Zeist
Vestiging Raamsdonksveer

Nieuwsbericht

Verbod op Single Use Plastics

Plasticvervuiling is één van de grootste milieuproblemen en kreeg de afgelopen jaren steeds meer aandacht. Verandering is noodzakelijk, daarom introduceert de EU verschillende maatregelen die het gebruik van plastic reduceren. Een van die maatregelen is het verbod op de verkoop van Single Use Plastics, afgekort tot SUP.
De nieuwe wetgeving gaat in op 3 juli 2021.

Vanuit Horesca Lieferink stellen wij u graag op de hoogte betreffende deze aanpassingen en wat dit voor u en ons gaat betekenen. Onder het SUP-verbod vallen alle producten die deels of geheel gemaakt zijn van plastic en niet ontwikkeld zijn voor meermalig gebruik. Het gaat hierbij om elke vorm van plastic, dus ook bio(based)plastics, zoals PLA en PBS, vallen onder het verbod.

wat mag nog wel, wat mag niet

Er komt een algeheel verbod op de verkoop van plastic SUP:
   – bestek
   – rietjes
   – borden
   – roerstaafjes, (ijs) lepeltjes
   – EPS-bekers (foam)
   – EPS-maaltijdboxen (foam)

Andere plastic items, waaronder drinkbekers en eenpersoons to-go-portieverpakkingen, vallen onder een zogenaamd ontmoedigingsbeleid. Fabrikanten worden hiermee ‘gedwongen’ om naast deze artikelen alternatieven te onderzoeken, zoals herbruikbare producten. Plastic bekers en kartonnen koffiebekers (met coating) mogen wel verkocht blijven worden, deze worden allen voorzien van een logo, welk voorgeschreven is door de EU.

Frietbakjes van plastic vallen buiten dit verbod!

U vindt hier de lijst met toegestane duurzame verpakkingen

CONTACT

VOORDEELMAIL

Wilt u profiteren van onze voordeelacties? Meld u dan aan voor de voordeelmail van Horesca. U ontvangt dan alle aanbiedingen in uw mailbox. 

© 2020 Horesca Nederland. All rights reserved.